La Roche-Posay Romania :) www.laroche-posay.com

La Roche-Posay Romania :)  www.laroche-posay.com

Imi place Romania curata




E noul articol personal despre cum trebuie sa avem grija mare de tarisoara noastra, Romania.
O sa va spun cateva lucruri pe care cu siguranta multi dintre voi nu le stiu inca, unii poate le-au auzit dar au uitat de ele iar altii le stiu si le pun in practica zi de zi. O sa va povestesc putin despre conceptul de colectare selectiva si protectia mediului inconjurator prin cateva exemple concrete care au o importanta majora in cele mentionate mai sus.
Ce inseamna colectare selectiva ? Colectarea selectiva inseamna de fapt separarea fiecarui tip de deseu pe o anumita categorie pentru a putea fi reciclat. Daca vrei sa colectezi selectiv trebuie doar sa stii care sunt culorile si ce ambalaje sa pui in containerele special amenajate pentru asa ceva. Le gasesti in aproximativ toate orasele si cu siguranta unul este chiar in cartierul tau.

Sa va spun de ce e asa importanta colectarea selectiva. Are o importanta mare pentru mediul inconjurator. Deseurile selectate ajung sa fie reciclate , astfel gunoiul se transforma intr-un produs , materie secundara, pentru a pune baza altui produs nou care urmeaza sa fie facut din aceste produse reciclate. Cele mai reciclabile deseuri sunt hartia, plasticul, sticla si metalul.
Cu fiecare tona de plastic reciclat se economisesc intre 700 si 800 litri de petrol brut. Reciclarea plasticului reduce consumul de apa si reduce generarea de CO2 de 2,5 ori. O tona de deseuri de hartie salveaza 5 arbori cu o vechime de 80-100 de ani. Prelucarea se realizeaza cu consumuri energetice de 2-3 ori mai reduse decat in cazul folosirii fibrelor celulozice.Reciclarea unei tone de ambalaj din sticla permite economisirea a 660 kg de nisip, consumul de energie al unui locuitor timp de o luna, consumul menajer de apa al unui locuitor pe o perioada de 4 zile.
În mare, beneficiile colectării selective şi ale reciclării deşeurilor de ambalaje sunt: economisim energie, reducem poluarea, scade cantitatea de gunoi, rezulta materie prima secundara, conservam resursele naturale, reducem suprafeţele de teren ocupate de depozitele de gunoi.
Prin colectarea selectiva aducem un plus si la protectia mediului inconjuator. Trebuie sa realizam ca fiecare in parte are puterea de a proteja cumva si candva mediul in care traim. Contributia individuala si atentia sporita in protejarea habitatului in care traim duce spre un rezultat pozitiv in aceasta batalie continua cu salvarea naturii. Recicleaza, foloseste produse ecologice, du-te cu bicicleta la job, scoate din priza orice aparat electronic pe care nu-l folosesti, reduce consumul de apa si de electricitate, foloseste surse alternative ca surse de energii.

Fiecare dintre noi trebuie sa faca ceva pentru mediul inconjurator, fiecare trebuie sa inteleaga ajutorul care-l poate produce prin gesturi mici.

Imi place Romania curata

de Rebreanu Sebastian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu